Skip to content

ODSTOP OD POGODBE IN VRAČILO BLAGA

FIZIČNE OSEBE:

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Slednjega mora vrniti podjetju najkasneje v 15 dneh od sporočila o odstopu. O nameravanem vračilu nas lahko kupec obvesti po navadni pošti ali elektronski pošti.
Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe, pri pogodbah katerih predmet je blago, ki je bilo izdelano po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam ali zaradi svoje narave ni primerno za vračilo.
Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

Pošiljk z odkupnino NE sprejemamo.

V kolikor nastanejo stroški vračila zaradi reklamacije, se vračilo višine stroška vrne na vaš bančni račun. Zato je potrebno v tem primeru tudi pripisati vaš bančni račun. Strošek poštnine se vrne po ceniku GLS/Pošta Slovenije in sicer pošljite nazaj kot ste prejeli. V kolikor ste paket prejeli po pošti Slovenije, bo po 1.6.2023 možno brezplačno poslati paket na isti naslov. Na ta način vam bomo vrnili tudi stroške vračila. 
Če se odločite, da pošljete preko drugih dostavnih služb, vam vrnemo stroške po ceniku GLS Slovenija.

Potrošnik blaga ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus blaga v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Preizkušanje blaga, ki odstopa od navedenega, se šteje za uporabo blaga, kar pomeni, da potrošnik s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe. Vse artikle, ki pridejo nazaj testiramo biološke sledi! Taki artikli, ki pridejo v stik z telesnimi izločki, slina, znoj, fekalije, žuželke, zaradi uporabe ali neprimernega preizkusa bomo po opravljenem biološkem testu v kolikor se zaznajo takšne sledi nemudoma vrnili kupcu nazaj. Tak artikel se smatra kot uporabljen in preide v trajno last kupcu ne glede na prej navedeno pravico do odstopa pogodbe od nakupa iz prejšnjih odstavkov. Zato vas še enkrat lepo prosimo da ne preizkušate artiklov ali uporabljajte na golo ali umazano kožo uporabite in oblecite prej funkcijsko perilo / podkapo in šele nato artikel sprobajte, da ohranite svoje in zdravje tistega, ki bo ta artikel dejansko kupil če se vi ne odločite zanj. Organske sledi se preizkušajo po znanih metodah in se jih ne da pretentati. Očiščeni artikli niso več novi artikli! Očiščeni artikli so od  trenutka čiščenja prav vaši artikli in lahko počnete znjimi kar vas je volja. Tudi če etiketo / folijo namestite nazaj po uporabi ne bo pomagalo. Ne delajte si dodatnih stroškov s pošiljanjem takega blaga nazaj in ne delajte si slabe volje po nepotrebnem predvsem pa skrbite za svoje zdravje in higieno.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se ne vrnejo (vrne se vplačan znesek), vplačani znesek pa se vrne na TRR uporabnika.

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Vračilo plačila bo izvedeno na enak način kot je bilo izvedeno pri nakupu vendar zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, preferiramo vračilo plačila kupcu z nakazilom na njegov transakcijski račun.

Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.
V izjemnih primerih, ko izdelki niso vrnjeni v skladu ZVPot, lahko potrošniku ponudimo odkup izdelka z ustrezno odškodnino, ki jo z zapisnikom določimo ob vračilu. Odkup z znižano vrednostjo se upošteva ob potrditvi potrošnika na elektronsko pošto. Potrošnik omenjeno odkupnino koristi izključno ob naročilu drugega izdelka enake ali višje vrednosti.
Pravico do vračila kupnine, garancije, stvarnih napak in nepravilno opravljenih storitev natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov (neuradno prečiščeno besedilo).
Veseli bomo, če nam boste ob morebitnem odstopu od pogodbe o nakupu, sporočili vaš razlog, saj nam bo to koristilo pri ustvarjanju asortimenta po meri kupcev. Prav tako nam boste pomagali izboljšati naše storitve.

PRAVNE OSEBE:

Če želite račun na podjetje, sprejemate pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja. Glavna razlika je v možnostih odstopa od pogodbe: Podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo pošiljk artiklov v okviru garancijskih pogojev. Prej naštete organizacije nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema blaga, ne da bi bilo treba navesti razlog za svojo odločitev kot to velja za potrošnike (fizične osebe). Vračilo kupnine žal ni možno.

Vračilo blaga posodobljeno dne: 10.5.2023.

a pro logo